Články

Jeseníky 19. - 20. 7. 2014
Po roce jsme se vydali s bratrem do našich krásných Jeseníků. Tentokrát jsme "vzali" naše drahé syny, ať mají zážitek. Nástup v Karlově přes Velkou kotlinu na hřeben, dolů k Ovčárně a dále na Švýcárnu. Kluci si dali borůvkové knedlíky, my jsme je dojedli, dali pivko a šli se ubytovat. Podvečer jsme strávili při zapadajícím slunci s výhledem na Dlouhé stráně a na pasoucí se horské krávy pod námi.
 
Druhý den byl před námi dlouhý pochod. Ze Švýcárny na Praděd, z něj k Ovčárně, z Ovčárny okolo Petrových kamenů na Jelení studánku. Tohle krásné místo je "obdařeno" novými lavkami i korýtkem pro sběr vody. Po jídle jsme vyrazili k chatě Alfrédka a dále dolů do Karlova. Kdo zná zdejší mraveniště a cestou počítal, naznal, že je to jedno velké mraveniště. My jsme napočítali 217 mravenišť z celkového počtu 1500!
 
Kluci zvládli túru výborně. Kuba vše po svých, Jeník se střídavě nesl na zádech a střídavě chodil. Zalíbila se mu chůze s hůlkama a čím horší terén, tím lépe. K tomu patřili někdy hrůzu nahánějící pády, ale kupodivu bez úhony. 
 
Příští rok opět dáme...
 
Michal Rožek  


Velká kotlina


Asijská polévka s čerstvým pravákem.


Petrovy kameny s Pradědem


Západ slunce od Švýcárny


Umývání nádobí u Švýcárny




Dlouhé stráně vzadu, horské krávy vpředu.


Pohled z Pradědu na protější část Jeseníků.


Jeník na Pradědu


S Pradědem


Niki s Kubou cestou na Ovčárnu.


Vzůru k Petrovým kamenům.


Jenda jdoucí bosí po hlavním hřebenu.


Polomy pod Alfrédkou