Články

Zdravím všechny přátele - kamarády,
po prvním českém poháru v Praze jsem se dostal do zdravotního stavu, který byl nadále neúnosný. Rozhodl jsem se začít řešit dlouhotrvající chronický zánět achilovky a stabilní virózy v celém těle. Po návštěvě "mého" výborného pana doktora se zaměřením na východní medicínu, který se mi na nohu mrkl a dostal jsem prozatím namíchané speciální kapky. Po dobrání se uvidí, jestli bude třeba dávat vpichy léčivých látek přímo do postižených míst a nebo to stačí.
 
Mimo pana doktora se mě ujala též doktorka a zároveň kamarádka Jana. Udělala si kurz se zaměřením na akupunkturu. Už po prvním napichání jsem myslel, že mé nohy nejsou mé nohy a po posledním napichání zad se mě pro změnu udělalo docela špatně.
 
Zajímavá je akupunkturní diagnóza a výsledek. Zánět v achilovce se přesouvá na vnitřní stranu kotníku a napichaná záda ukázala, že zánět je v celém těle. Nejvíce jsou zasaženy játra a srdeční dráhy.
 
V dalších fázích akupunktury Jana nastartuje orgány na uzdravení a samozřejmě doléčení zánětu v kotníku.
 
Pauzu odhaduju na jeden až dva měsíce. Po tuhle dobu nepolezu, abych plně uzdravil achilovku. Pro udržení kondice budu nadále cvičit i když bych neměl, ale znáte to, je těžké vynechat cvičení úplně když jste na něj dlouhodobě zvyklí.
 
Každopádně následující dva české poháry v Lomnici nad Popelkou a ve Svitavách musím vynechat. O dalším vývoji situace budu informovat.