Články

Český pohár obtížnost Písek 27.4.2013  Do Písku jsem se moc těšil. Pěkné místo, pěkná stěna a skvělí lidé! Stavěči Zbranek - Pařízek postavili dle mě super cesty! Jen mě mrzí, že se nás sjelo tak málo. 11 mužů a 6 žen! Co se děje? Kvalita závodů stoupá a počet závodníků klesá...

No ale zpět k průběhu. První cesta TOP - naprosto nádherné lezení! Ve druhé cestě mně zatuhly nahoře na hraně ruce způsobem, že předloktí na pravé ruce bolelo ještě 2 hodiny. Přesvědčil jsem se, že se musím v mém věku rozlézat před každou cestou.

Finálová cesta byla naprosto perfektní. Stabilní těžké lezení s těžkým cvakáním, které bralo postupně síly. Čtyři jsme dolezli do stejného místa, tak rozhodovaly kvalifikační cesty. 1. místo bral Tom Binter, 2. místo Roman Kučera a 3. místo já. Jsem spokojený s umístěním, ale ne moc s lezeckým projevem. Lezl jsem pomalu a vyklepával na místech, kde nebylo potřeba, to mě stálo zbytečných sil k dalšímu "průstupu" cestou.

U žen to byla perfektní podívaná! Popraly se s finálovkou do maxima a skoro jako u nás dolezli tři holky do jednoho místa, ale tam se dalo rozhodovat z mého pohledu lépe. 1. místo získala na svém druhém startu v ČP Jana Vincourková - Jani velká gratulace! Lezla jsi famózně! Na 2. místě skončila Terka Svobodová a na 3. místě Andy Pavlincová.

Všem gratulace a doufám a pevně věřím, že do Zlína 18.5.2013 přijede co nejvíce závodníků!

Je škoda, co se děje v soutěžním lezení v poslední době a pokud za to můžou i "výpisky" určitých individuí na lezci, tak to je zbytečná škoda! Můj názor je se tím vůbec nezabývat a nečíst to! Když se nebude reagovat na tyhle hloupé příspěvky od dle mě hloupých lidí, nebudou postupně nic psát, bude pohoda a mladí začínající závodníci nebudou mít strach jet na závody, aby se o sobě poté nedočetli, jaké jsou nuly...

Hezký den...