Články

Český pohár obtížnost Lomnice nad Popelkou 23.3.2013
Po dvouměsíční léčbě chronických zánětů obou ukazováků jsem po měsíci a půl lezení jel na první Český pohár kam jinam, než do Lomnice nad Popelkou. Cestou autem jsem říkal Vincourkovým a Pavlincovým, že se jedu rozlézt, abych zjistil, jak jsem slabý a na čem musím postupně zapracovat. Stavěčcké duo Zbranek - Pařízek postavili dle mě výborné cesty svěťákového charakteru zakomponované do našich podmínek. Dohromady 20 mužů a 8 žen se popralo v kvalifikačních cestách 7c a 7c+, ženské cesty 7a+, 7b.
 
Má stávající výkonnost odpovídala předvedenému dopolednímu výkonu. Do finále jsem dokonce postoupil a to z posledního 12. místa... 
 
Odpolední finálové cesty byly v obtížnosti 8a+ pro muže a a 7c pro ženy. První lezly ženy a byla to skvělá podívaná!
 
Terez Svobodová dala "zkušenostním" stylem jediný top, 1. místo! Druhá skončila Jana Vincourková při svém prvním startu mezi dospělými. 3. místo obsadila Andy Pavlincová. Moc se mně líbil předvedený finálový výkon od Evy Křížové!
 
Naše finálka vypadala v nástupu dost děsivě. Jen struktury... Minutu a půl jsem trčel v pisovaném místě jako vosa na bombóně... Pak jsem si řekl, buď pád, nebo to dám. Dal jsem... Ještě v dolní části jsem vymyslel poloviční no hand, jinak bych dál nedolezl... Dostal jsem se poté až do začátku stropu, kde jsem měl nateklé a šel rychle dolů. Kupodivu mně to nakonec "stačilo" na celkové 2. místo! 1. místo získal těsně přede mnou talentovaný Roman Kučera, 3. místo obsadil taky blízko k nám zkušený Dalibor Muráň. Je mně líto Toma Bintera, který spadl ještě v dolní části finálové cesty.
 
Celkově závody proběhly jak měly, díky všem! V Lomnici nad Popelkou má aprílový pohár tradici, i když parametrově stěna na Český pohár není vyhovující. 








Foto: Helča Lipenská