Články

Slovácké OUPN 2011
 V sobotu 5.2.2011 se uskutečnil v Uherském Brodu další ročník závodu na obtížnost Slovácké OUPN. Letos poprvé jsem si užil závody jako divák a přijel jsem s předstihem na finále. Víno nebylo, tak jsem dal první pivo a byla pohoda. Kalovi jsem letos předal stavěčské žezlo. Postavit cesty není opravdu lehké, ale Kala tenhle úkol zvládl výborně!
 U holek jsem měl obavy, připadalo mi tam málo stupů, ale to byl jen první dojem a navíc jsem z mého úhlu dva stupy neviděl. Samo jsem fandil "postarším". Peťa Růžičková lezla pěkně, ale byla trochu sevřená nevím čím a pod stropem jí došlo. Kika Ondrová lezla jako obvykle bez potíží. Říkal jsem si v duchu, že jí cesta musí sednout, když staví s Kalou, ale ani to nepomohlo, škoda. Omladina jde vpřed a holky zalezly moc hezky, jen tak dále!
 U chlapů ještě ve spodní části stěny sekvence přes dírky (Kalova specialita) dala většině zabrat, tak se pole čistilo už zde. Zdenek Ustohal zalezl úžasně, spadl pár chytů od topu, druhé místo jasné, no a Adam Ondra se prošel do topu, a i když při cetě zpět po chvilce spadl, tak po návratu na zem ho přivítal "osmnáctkový" dort. Adamova hezká přítelkyně podarovala kolemjdoucí po kousku, vyhlásili se všichni finalisti a vítězové a závodům byl konec. Kluci mě lákali na pařbu vedle do Tropicu. Po pěti pivech na lačno bych se velmi rychle dorazil, někde bych ještě spadl a operované rameno by bylo opět v pr..., tak jsem koupil v marketu víno a s Kikou jsme ho cestou do Brna skoro vypili.











 Nějaké závody jsem objezdil a můžu říct, že celý tým to má tak výborně organizačně propracované, že by zvládl bez problémů ČP. Co mě mrzí, tak na každého Chřibského Hnědáka jezdí závodit členové Brodského oddílu a na Slovácké OUPN poslední 2-3 roky ani noha z Hradišťského oddílu! Je to strach z neůspěchu, nezájem, že je to v Brodu, nebo póza?
 Přátelé z Brodu, přeji Vám mnoho lezeckých i osobních úspěchů v tomhle roce a příští rok se těším tak, či onak...