Články

Chamonix SP obtížnost Francie 12.-13.7.2012
I když budu stručný, nějaký řádek to zabere. 11.7. ve 4.30h ráno vyrážím s Pavlincovýma z Brna. Dan odřídil celou štreku a ž do srdce Alpských velikánů! V 18:30 h je v kongresovém centru prezentace a od 20 h představení všech repre týmů pod stěnou na náměstí.
Druhý den se rozjela kvalifikace. Myslím, že Marie popsala vše podstatné na lezci k článku SP Chamonix. Rád doplním svůj dojem z vystoupení celého týmu. Rychlost jsem neviděl, protože jsem si odpoledne vyběhl na Le Brevent 2525 m.n.m. Andy s Terkou mají určitě navíc, než zalezli, ale s chybama se dá těžko odlézt na SP daleko, krom 1. cesty Andy, to bylo super! Eva by se měla dle mě zaměřit na jednu disciplínu a dát do tréninku jiný náboj, to jsme se bavili cestou zpět. Tomáše mně bylo líto. Myslel jsem a upřímně doufal, že zaleze líp, než já, na SP jde o tým, ale zdálo se mně, že to neustál v hlavě. Já jsem dva roky nebyl na SP a můžu říct, že je to zase někde jinde. 40 chlapů z pole leze 9a, což je zádrhel, ale na druhou stranu to jsou stále lidi. Když jsem si to tak počítal, tak na širší světovou špičku nám chybí 4-5 chytů, což není tak hrozné a jsem rád, že jsem v Chamonix viděl, co mám u s  ebe zlepšit. Technickou chybu jsem neudělal, v hlavě jsem se nezesypal, ale chybí AN vytrvalost a musím trénovat obliny, stisky a samo zhubnut. Měl jsem před 14 dny před Chamonix velký pád dolů, kdy jsem na stěně nedal ani 7a+ a týden před SP jsem dostal střevní chřipku, či co, tak jsem myslel, že snad ani nepojedu. Kritika na lezcovi mě mrzí, protože ten, kdo tohle píše tomu vůbec nerozumí a pokud si myslí, že si tam jedeme za peníze ČHS je na omylu. Jediné zaplacené máme každý korunu na kilometr, toť vše a další finanční  výpomoc se řeší až dle umístění. Však není problém objet Český pohár a nominovat se do repre a pak můžou dotyční něco kritizovat, ale na to jim nezbyde dost sil... Mně taky mrzí, že za nás nezávodí Mrazík a Adam, ale co s tím nadělám...
Škoda, že na finále začalo pršet. Zůstal jsem s Martinou a Lukášem ve stanu a popíjeli jsme vínko. Než bychom tam přišli, byli bychom durch mokří. Ranní balení před odjezdem v dešti žádná sláva. Lukáš s Marťou mně pomohli, moc díky a pak s Křížovýma hurá do Friedrichshafenu na veletrh, kde Jan Kříž zalezl na rychlost 4. místo! Jen tak dále v 16 letech!