Články

Český pohár obtížnost Praha 26.5.2012 Závody na Smíchově jsou vždy zárukou kvality. Jen počasí bylo moc hezké, 16 mužů a jen 4 ženy! Cesty neskutečně dobře postavené! Kvalifikace mužů v obtížnosti 7b+/c a 7c+. U žen 7a+ a 7b+/c - první mužská. Topů více ve všech cestách, ale nic zadarmo. Mně se první cesta lezla výborně. Do druhé cesty jsem šel lézt jako první a přece jen potřebuju více času na pauzu a to se projevilo ke konci cesty, kde mně nateklo a topu jsem nedosáhl.

 Do finále jsem šel ze sedmé pozice. Finálová cesta byla opět nádherná. Stabilní těžké lezení a čím výš, tím hůř. Lezl jsem bez chyb a dostal jsem se až na poslední horní hranu stěny, kde mě zastavila oblina na levou ruku. Nikdo z dalších závodníků tak vysoko nedolezl až Tomáš Binter, který oblinu udržel a dostal se oběma rukama o chyt dál a Jirka Dragoun, který podržel chyt, co Tomáš, ale jen jednou rukou. Tomáš jako ve Zlíně 1. místo - ještě raz velká gratulace! Jirka 2. místo po neskutečném výkonu a já opět ve čtvrtém závodu po sobě na bedně na 3. místě!

 U žen vyhrála nádherným topem Terka Svobodová před Andy Pavlincovou a Evou Křížovou.

 Závody v Praze na Smíchově byly posledním pohárem a tudíž se definitivně rozhodlo o reprezentačním družstvu pro tenhle rok.


Muži reprezentace:

Adam Ondra
Tomáš Binter
Michal Rožek
Petr Čermák

Ženy reprezentace:

Andrea Pavlincová
Tereza Svobodová
Eva Křížová

Závěrem. Závody skvělé, žádná komplikace a s Kalíkem jsme si pánskou jízdu náramně užili!
 

Poděkování sponzorům - WILDCOUNTRY, TRIOP, GREENSPORT


Jinak v sekci videa je video z finálové cesty Českého poháru ve Zlíně - díky Tome za pěkné natočení a během krátké doby bude vloženo video z finále z Prahy, tam mě natočil Dan, díky moc! K Praze bude teď vloženo pár fotek, ale od kamarádky Lucky budu mít další skvělé fotky, hlavně ta v letu, tak se třeba za týden znovu mrkněte na článek Praha.

foto: Lucie Žáková
foto: Lucie Žáková
foto: Lucie Žáková
foto: Lucie Žáková
foto: Lucie Žáková
foto: Lucie Žáková
foto: Lucie Žáková