Články

Český pohár obtížnost Lomnice nad Popelkou 31.3.2012
Po dvou letech opět v Lomnici na Aprílovém Českém poháru s Kalou, Kikou Ondrovou a Míšou Zbořilovou. V 6 hod ráno vyrážíme z Brna a v 8:40 hod jsme na místě. Holky se stihnou ještě trochu rozhýbat. V 9 hod leze 2 kvalifikační cesty obtížnosti 7a+ a 7b 9 žen hned po sobě. 20 mužů se popere v cestách 7b+ a 7c+ od 11 hod. U žen proběhl jediný top a to v první cestě Andy Pavlincová. U mužů top žádný. Lomnická stěna je svým "jeskyním" profilem silová a to se myslím projevilo i u lezeckého projevu nás všech zůčastněných, navíc stavěč Petr Solánský vše podpořil boulderovým charakterem cest, takže jsem si nejen já často připadal, že lezu chyty stupy, akorát jsem navázaný na lano.
 Finále žen, které začalo v 16 hod odlezla s topem Terka Svobodová a Andy Pavlincová, která celkově vyhrála skrz lepší kvalifikaci, třetí skončila Eva Křížová. Míša Zbořilová nejen mě příjemně překvapila a páté místo je ve Vyškově! Kika Ondrová šestá, mrzelo nás to, závody měla rozlezené výborně.
 Finále mužů začíná v 17 hod. Lezu hned třetí, protože ve druhé kvalifikační cestě jsem nedal napoprvé vysoko nohu a i když jsem se vrátil níž a pokoušel si odpočinout a dát to znovu, nešlo to. Holt jsem zapomněl shybovat. Do finálky jsem dal vše a taky se to projevilo celkově. Stejně dolezl jen Petr Čermák a o dva chyty nás trumfl kdo jiný, než Kuba Hlaváček, který zvítězil. Petr měl lepší kvalifikaci, tudíž bral druhé místo a já po bitvě trochu sám v sobě spokojený s třetím místem! Aleš "Kala" skončil šestý a jak sám říkal po závodech. S momentálním celkovým rozpoložením a formou jsem dosáhl maxima.
 Závody proběhly hladce bez komplikací, chvála organizátorům! Kdo chtěl, tak si mohl v pauze zazávodit na přichystaných boulderech. Závodní cesty mohly být celkově míň silové. Stačilo dát občas menší chyty blíže k sobě a víc stupů. Na druhou stranu Petra oceňuji, že časově měl vše zmáknuté a nedošlo k žádné prodlevě!
 Myslím, že jsme si udělali celkově pěkný výlet v dobré sestavě, v dobré pohodě a jsem rád, že tu bednu jsem získal za horolezecký oddíl Uherský Brod hned při prvním startu!

WILDCOUNTRY, TRIOP, GREENSPORT