Články

Přelez cesty 5.13 c 8a+ na Pálavě 30.10.2011  V neděli po obědě jsme zajeli s Jolčou na Pálavu. Plán byl jasný. Dáme si dvě cesty na Vzývající a pak sejdem dolů na Obřák a že zkusím dát dva pokusy ve Svišťové cestě 5.13 c za 8a+, kterou vylezl loni v listopadu.
 Jaké ale bylo zjištění po příchodu pod skálu, že jsem omylem nechal všechna lana v obchodě! Pod Martinkou skupinka lezců, že nemají lano navíc, pak telefon Svišťovi, od něj Petrovi Sedláčkovi a poslední pokus u Saši. Ten mně řekl, že jsou s přítelkyní asi dvě minuty pod skalama a měli i lano navíc!
Z beznaděje opět pohoda. Dali jsme tedy dvě cesty na Vzývající, pak jsme seběhli pod Obřák. Nacvakal jsem si 5.13 c, abych se trochu zahřál a hned následným pokusem jsem cestu vylezl!
 17 parádních kroků bez výrazného odpočinku přes 4 jištění + slaňák v menším převisu. V cestě jsem dal během tří výjezdů 6 nacvičovacích pokusů TR + jeden ostrý PP přelezový. Pro mě zlom po těch dvou letech bez výrazného lezení skrz dvě operace levého ramene.