Články

Divoká voda Rakousko řeka Enns a Salza 21.-23.9.2019 Zdravím všechny přátele, kamarády.
Vše je jednou poprvé a tak jsem se poprvé dostal s kamarádem Vojtou přes outdoorovou cestovku Kudrnu na divokou vodu, i když tak divoká nebyla, bylo míň vody, než bývá zvykem, na druhou stranu jsem se naučil víc techniky.
První den jsme byli na řece Enns, která je taková poklidná až na samotný závěr, kde před pár lety popadaly kameny po sesuvu skalního bloku z hory nad řekou. Asi v půli plavby jsme si užili menšího kaňonu. Běželi jsme dvakrát sem a tam. Opět škoda, že nebylo v kaňonu víc vody, ale i tak jsme kaňon náramně užili!
Druhý a třetí den jsme sjížděli řeku Salzu. V Salze je neskutečně čistá voda, která je navíc plná pstruhů. Všichni jsme byli na vodě moc šikovní, jen se nám někdy s Vojtou stalo, že když jsme se moc zapovídali, tak jsme nestihli obeplout šutr a zůstali jsme na něm viset. 
Vojta si samozřejmě nemohl odpustit "cvaknutí". Na první mé vodě to byla nutnost! Bylo však hezky, zima mně tudíž moc nebyla a stejně kousek dál jsme si skočili cca 6 metrů z můstku do řeky.
Na závěr naší plavby si Vojta nemohl odpustit plavání v Salze jen za pomocí svého těla. On prostě bez adrenalinu nemůže být. 
Stejně jako nedělní podvečerní procházka do místních kopců se také tak nějak nakonec stala mírně adrenalinovým výstupem, který jsme tentýž večer zapili vínem se všemi spoluvodáky u praskajícího ohně.
Byla to moc krásná akce. Nádherný kemp, bezva lidé, skvělí naši průvodci, pan řidič autobusu. Opravdu jsem si vodu s Vojtou užil a myslím, že i všichni ostatní.
 
Tak zase někdy...

Kaňon u řeky Enns. Foto: Jaromír Červenka


Náš kemp po ránu.


Kaňon u řeky Enns. Foto: Jaromír Červenka


Kaňon u řeky Enns. Foto: Jaromír Červenka


Vybalování.


Vojta chystá večeři.


Odpočinek na Salze.


Vojta skáče do Salzy.


Hlavně vyzkoušet proud vody...


Závěr na Salze.