Články

Jeseníky 11.-12.4.2015
Zdravím všechny sněžnicové nadšence a milovníky hor. Minulý víkend vyšel co se do počasí týče náramně a i sněhu bylo ještě dost. Vyrazili jsme proto s bratrem na přechod Jeseníků. První den, nástup z Ramzové a cíl na chatě Švýcárna. Celkem 20 km po různorodém sněhu,  kdy byl sníh po ránu ztuhlý, ale později značně měkký. Má fyzička teď není nic moc, tudíž jsem nad Červenohorským sedlem absolvoval krizový režim. Po chvilce odpočinku věnovaném jídlu jsem se vzchopil a zbytek ušel docela dobře. Podotýkám, že chodit s mým bratrem znamená letět ...
Na druhou stranu, když je pauza, tak klidně 1,5 hodiny. Na Švýcárně jsme si dali nějaké pivko a polévku. Kolem desáté večerní jsme ulehli v přetopeném pokoji. Spát se moc nedalo a k teplu se ještě přidalo chrápání z vedlejšího pokoje, to už opravdu nejsem schopen zvládat... Ráno jsme vyrazili na cestu v 8:30 hod.
Na hlavním hřebenu byl docela vítr, špatná viditelnost a chlad. Vršky byly značně odtáté, takže jsme místy šlapali po trávě. Na Františkové myslivně jsem uvařil polévku v bio kvalitě a bráška pak, v ne-bio :) párek s fazolí. Poté jsme se vydali na Dlouhé Stráně a z nich zkratkama, lesem, na sjezdovku v Koutech nad Desnou a pak do vesnice na vlak. Celkem jsme za neděli ušli 21,5 km.