Články

Slovácké Oupn 8.2.2014
V Uherském Brodě se letos uskutečnil dvanáctý ročník závodů na obtížnost - SLOVÁCKÉ OUPN.
V souboji o krásnou první cenu, z rukou kováře, se utkalo 19 mužů a 8 žen.
První mužská kvalifikační cesta byla moc pěkná s vyrovnaným vytrvalostním charakterem obtížnosti 6b+.
 
Druhá kvalifikační cesta v obtížnosti 7c/c+ byla z mého pohledu nevyrovnaná. První 2/3 cesty se lezlo poměrně lehce a pak přišly čtyři těžké kroky hned za sebou. Jako když jedete autem na dvojku a naráz musíte zařadit pětku. Neudržel jsem spoďák za hranou když mě vystřelila pravá ruka ze stisku a bylo to.
 
Finále bylo hodně boulderové. Většina mužů padala okolo druhé a třetí expresky. Mě to přišlo ze začátku docela bez problémů, ale po přelezu do dalšího profilu, pod stropem, to začalo nepříjemným, nejistým a dalekým krokem. Po chvíli váhání jsem si řekl, že buď ano, nebo ne a nakonec to nedopadlo...
 
Obsadil jsem konečné třetí místo, ale samotný výkon je pro mně více důležitý a ten byl spíše podprůměrný. Semifinálové a finálové cesty se stavěčům úplně nezdařili, ale sám jako stavěč chápu, že je to velmi těžké postavit závodní cesty ale všechno má své ale.
 
Kompletní výsledky si můžete přečíst na www.houb.cz.
 
Závěrem bych chtěl poděkovat všem, kteří se podíleli na bezproblémovém a profesionálním chodu závodů. Rád bych vyzdvihl pro mě osobně jednoho muže a ženu, kteří se mě jako lezci nejvíce líbili a byli to Matěj Hořák a Veronika Peltrámová.
 
Michal Rožek